Sfaturi utile - SKI - Echipamentul pentru ski

Echipamentul pentru ski
Echipamentul pentru ski este format din schiuri, clapari, bete, imbracaminte adecvata, ochelari de soare/ceata si casca.

In momentul in care cumparati/inchiriati schiurile este important sa tineti cont ca inaltimea acestora trebuie sa fie cu 10 cm mai mica fata de inaltimea schiorului, insa aceasta nu este o regula. Pentru schiorii experimentati nu este nicio problema daca folosesc schiuri mai mari, chiar daca acestea prind o viteza mai mare pe partie, insa pentru incepatori se recomanda schiurile mai mici, deoarece acestea sunt mult mai usor de manevrat.


In ceea ce priveste tipurile de schiuri existente pe piata, se remarca 2 tipuri: schiurile parabolice si mini-schiurile.
Schiurile parabolice sunt extrem de raspandite datorita sigurantei si stabilitatii pe care o ofera pe partiile de ski. Acestea sunt late doxycycline and birth controlla extremitati si mai inguste la nivelul fixarii, fiind foarte usor de manevrat, recomandate atat incepatorilor cat si schiorilor
profesionisti.
Mini-skiurile sunt late in fata si in spate, iar dimensiunile lor nu depasesc 100 cm, fiind special create pentru miscari mai usoare.



Claparii sunt un element foarte important in echipamentul de ski. Retineti ca este indicat sa aveti sosete groase in momentul in care probati claparii! De asemenea, alegeti marimea care va fixeaza corect piciorul, care sa nu va stranga sau sa va lase piciorul sa se miste prea usor. Disconfortul creat de claparii necorespunzatori poate sa va strice toata vacanta.



Betele - pentru a pute drugs and antibioticsa schia bine, este necesara folosirea unor bete cu o lungime potrivita. Alegerea lungimii este destul de simpla: stati in picioare cu bratele apropiate de corp si antebratele flexate, astfel incat bratul si antebratul sa formeze un unghi de grade. Masurati apoi distanta de la podea pana la degetul mare, la care adaugati 5 cm. Astfel veti fi siguri ca betele pe care le-ati ales sunt potrivite cu inaltimea voastra.

Imbracamintea adecvata va protejeaza de frig si de eventualele accidente. Puteti opta intre salopeta sau vesta si pantalon, insa trebuie sa tineti cont de faptul ca acestea trebuie sa fie fabricate din materiale impermeabile si sa dispuna de mai multe buzunare. Pentru un echipament de ski complet si mai ales confortabil, manusile, ochelarii de soare si casca sunt recomandate.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...